lørdag 10. august 2013

Stille og rolig periode

Stille og rolig i huset med bare to voksne hunder. Alle valpene vokser og trives i sine nye hjem. Det er kjekt med gode tilbakemeldinger om trening og håndtering som går så det koster. Jeg vet at flere av dem starter på valpekurs snart. Jeg mener det er superviktig både for hunden men ikke minst for eierne. En søt, liten springervalp kan fort forvandles til et monster dersom den lever uten regler og grenser. Et lite valpehode har god plass til å lære  og jeg synes det er noe av det kjekkeste som finnes å trene en valp. Da er det bare lek og moro, valpen lærer fort og synes det er kjemegøy å få oppgaver som den behersker.
Alva har blitt 4 år, dagen ble feiret i stillhet :)
 
Vi har så vidt børstet støv av lydighetsøvelsene til Alva. Hun har ikke glemt gamle kunster. Jeg hadde som mål å starte i klasse II med henne innen utgangen av året. Vi får se om vi klarer å gjennomføre det. Det står i alle fall ikke på Alva. Vi har også vært på vannapport-trening. Der er jenta i sitt rette element. Hun imponerer meg hver gang.
Noe vakkert eksemplar av arten springer er hun ikke for tiden. Det er knapt pels igjen på kroppen. Noen fjoner her og der som skal fikses på. Ellers er det nærmere en nakenspringer.
 
Sibbe i sitt Ess.
 
Badedyret er ustoppelig når han får sjansen til et bad. Da går han inn i transen sin, svømmer i ring, bjeffer og forsøker å fange boblene. Det kan ta sin tid før han blir ferdig med badet. Da er han bedre i redningsarbeidet. Selv om han har hatt barselsperm sammen med meg så er han kjempegira og flink på treningene.
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar